5-сыныпқа арналған тест тапсырмасы

8 наурыз 2016 - Манчук Айтымбетова

1        — нұсқа

1.      3,6,11,13 – жай санды тап

А) 3,11,13       Б) 3,6,13         В) 6,11,13

2.      4,5,9,13,17 – құрам санды тап

А) 4,5,9          Б) 4,9         В) 4,9,13,17

3.        102,119,205,316 – құрама санды тап

   А) 102,205,316     Б) 119,102,205      В) 205,316,119

4.      98- жай көбейткішке жікте

  А) 2*7*7        Б) 2*49                В) 14*7

  1. 248- жай көбейткішке жікте

              А) 23*31       Б) 8* 31           В) 2*4*31

6.   43- жай көбейткішке жікте

             А) 43              Б) 1*43               В) 4*3

      7.      29   бен  43-тің  ЕҮОБ    тап.

               А)29           Б)1          В)43         

8.          4,8,12 – ЕКОЕ тап

      А) 24          Б) 32       В) 48  Д) 96 

       9.  52   мен  78-дің  ЕҮОБ   тап.

               А)26          Б)13          В)52

     10.  7 мен 11 ЕКОЕ тап

          А) 77          Б) 11    В) 7     

    11.     бөліндісін бөлшек түрінде жаз

          А)  55/8          Б) 5/8   В)  8/5

   12.   бөлшегін бөлінді түрінде жаз

    А)  40/13         Б) 4/13        В)13/4

    13.   бөлшегін қысқарт

     А)       Б)     В)

     14.  бөлшегін қысқарт

      А)       Б)     В)     

      15.   бөлшегін аралас сан түрінде жазыңыз:

       А)         В)               В)              

     16. Дұрыс бөлшекті табыңыз

       А)            Б)                      В)                      

     17. және бөлшегін салыстырындар

       А)    Б)  В) =

     18.  аралас санын бұрыс бөлшек түрінде жазыңыз:

        А)         Б)                 В)                

      19. және бөлшегін салыстырындар

        А)    Б)  В) =

       20. және бөлшегін салыстырындар

         А)    Б)  В) =

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2-нұсқа

1.      23,25,37,47 – жай санды тап

А) 23,25       Б) 25,37,47       В) 23,37,47

2.      56,59,63,69,71 – құрама санды тап

     А) 56,63,69     Б) 56,59,71   В) 56,63,69,71

3.      41,65,53,67,84 – құрама санды тап

     А) 41,65,53,67     Б) 65,84   В) 41,53,67,84

4.      120 жай көбейткішке жікте

       А) 2*2*6*5     Б) 2*2*2*3*5   В) 4*2*15

  1. 55- жай көбейткішке жікте

       А) 1*55        Б) 55                   В) 5*11

  1.  24- жай көбейткішке жікте

 А) 2*2*2*3       Б) 4*6            В) 2*2*6

  1.   3 пен 11- ЕКОЕ

          А) 3   Б) 11   В) 33     

     8.    9  бен  15-тің  ЕҮОБ    тап.

            А)3         ә)9             б)15           в)45

     9.    16 мен 32 ЕКОЕ тап

А) 32          Б) 8          В) 16   

10.     93  пен  117-нің    ЕҮОБ     тап

  А)31        Б)17            В)3 

      11.   15/24 бөліндісін бөлшек түрінде жаз

          А)  51/24          Б) 5/24   В)  15/24

    12.   бөлшегін бөлінді түрінде жаз

     А)  2518         Б) 1825        В) 65

    13.   бөлшегін қысқарт

     А)       Б)     В)

     14.  бөлшегін қысқарт

      А)       Б)     В)     

     15.  Дұрыс бөлшекті табыңыз?

    А)                   Б)                    В)

     16. Бұрыс бөлшекті табыңыз:

   А)                  Б)                         В)

17.      аралас санын бұрыс бөлшек түрінде жазыңыз:

А)         В)                 С)  

18.    және бөлшегін салыстырындар

        А)    Б)  В) =

19. және бөлшегін салыстырындар

А)    Б)  В) =

  20.   және бөлшегін салыстырындар

         А)    Б)  В) =

         

 

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Жауаптары

 

 

 

1-нұсқа

 

2-нұсқа

 

1

А

1

В

2

Б

2

А

3

А

3

Б

4

А

4

А

5

А

5

А

6

Б

6

А

7

Б

7

В

8

А

8

А

9

А

9

А

10

А

10

В

11

Б

11

В

12

В

12

Б

13

А

13

А

14

Б

14

А

15

В

15

А

16

В

16

В

17

А

17

В

18

Б

18

Б

19

А

19

А

20

Б

20

Б

Сабақ жоспарлары сайты,      www.jospar.kz - 4260983

Пікірлер (0)

Пікір жазылған жоқ, алғашқы болыңыз!

Сайт редакциясының

Электронды почтасы:

bioustaz@mail.ru

Блогтағы жазбалар

Нургиза Кульджина
Аузы қисайыпты
10 қараша 2017 - НҰр+1 - 0 - 0
Нургиза Кульджина
Иассауидан қалған сөз
10 қараша 2017 - НҰр+1 - 0 - 0
Әжуа:
Әжуа:
8 қараша 2017 - Алға Әлем. - 0 - 0
Қазақ пен арақ
Қазақ пен арақ
7 қазан 2017 - Алға Әлем. - 0 - 0
Коррупция
Коррупция
5 қазан 2017 - Алға Әлем. - 0 - 0