Бисквит және қайнатпалы қамыр дайындау технологиясы. Кондитерлік өнімдерді безендіру

20 қазан 2014 - Админ

 

   29.09.2014ж

Технология  пәні

Жүгүнісова Асылай Жаңабайқызы

Сыныбы

   10 «а» эксперимент

Сабақтың тақырыбы

Бисквит және қайнатпалы қамыр дайындау технологиясы. Кондитерлік өнімдерді безендіру

Жалпы мақсаты

Кондитерлік өнімдерді безендіріп үйрену.

Күтілетін нәтиже

-          Топтық, жұптық  жұмыс жасап үйренеді.

-          Пікірін ашық, иеркін жеткізеді.

-          Сыни көзқарас пайда болады.

-          Тағамдарды безендіріп үйренеді.

Сілтемелер

 10-сынып оқулығы, Р.Алимсаева. www.youtube.com сайты.

Дерек көздер

Кондитер өнімдерінің суреттері. Акт, интербелсенді тақта.

Тапсырмалар

Топтық, жұптық жұмыc                               Өзін-өзі бағалау

Оқушылармен сұхбат                                  Рефлексия

Сарамандық жұмыс

Сабақ барысы:

Уақыты

Сабақты ұйымдастыру

формасы

Мұғалімнің іс-әрекеті

Оқушының іс-әрекеті

2 мин

Ұйымдастыру

кезеңі

Диалогтік оқыту

І. Ұйымдастыру

Оқушылармен амандасу

Оқушылар арасында жақсы қарым-қатынас, көтеріңкі көңіл-күй орнату.

Ынтымақтастық атмосферасы

5

мин

Ой қозғау.

Сыни ойлауға үйрету. Акт

ІІ. Үй тапсырмасы

«Дұрыс тамақтану –денсаулық кепілі» бейнеролик.

Бейнролик арқылы үй тапсырмасына шолу жасайды.

10

мин

Мағынаны тану

ІІІ. Жаңа сабақ

 

1 топ «Бисквит туралы түсінік»

2 топ «Кондитерлік өнімдерді безендіру»

Суреттерді қиылыстыру арқылы топқа бөлініп, тапсырманы орындайды.

10 мин

 

Тв шоу

Акт

ІҮ. Сарамандық жұмыс

Дайын өнімді безендіру.

Ғаламтор арқылы безендіру. Бейнеролик

 

Өнімді безендіреді.

Фильмді тамашалау.

5 мин

Сергіту

Ү. Суреттер сөйлейді

 

 

Суретті жұмбақты табу арқылы сергиді әрі жаңа тақырыпты қорытындылайды.

5 мин

 

ҮІ. Сабақты қорытындылау

А.  Оқушылармен еңбекті қорғау бойынша сұхбат

– Сендер бүгін қандай қауіпті құрал-жабдықтармен жұмыс істедіңдер?

–  Ыстық заттармен жұмыс iстегенде қандай жеке қорғану құралдары қолданылады? (қолғап, ұстағыш, алжапқыш).

–  Күйіктен зардап шеккен жағдайда қандай алғашқы көмек көрсету қажет?  (залалсыздандырылған таңғыш тарту және дәрігерге қаралу).

Күйген кезде қолданылатын халық емдері

1) Күйген жерге шаруашылық (кір) сабын жағу.

2) Зақымдалған жерді суық ағынды сумен жуу.

3) Күйген жерге көпіршітілген жұмыртқа жағу.

Б.  Кондитерлік  тағамдарды дегустациялау.

 

 

 

 

Алғашқы медициналық көмек көрсету жолдарын біледі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сарапшылар өнімге сапалық баға береді.

3 мин

Оқыту үшін және оқуды бағалау

ҮІІ. Бағалау

А. Сапалық бағалау

(«Сапалық бағалау» белгісін жинау арқылы жиынтық бағалау.)

Б. Формативті бағалау

 

Жұптық, сарамандық жұмыстары бағаланады.

2

мин

 

Ізденіс жұмысы

 

Дарынды және талантты балаларды оқыту

ҮІІІ. Үйге тапсырма

А. Жұмыс дәптерiне жасалған жұмыс туралы есеп жасау.

 

Б. Әр түрлі халықтардың тағамдарын безендіру ерекшелігі мен маңыздылығы.

 

 

 

Өз бетімен жұмыстануға үйренеді

3 мин

 

Рефлексия

 

 

Стикер арқылы кері байланыс

«Орташа» «Жақсы» «Өте жақсы»

 

«Екі жұлдыз, бір тілек»

Мұғалім  мен оқушылар арасында кері байланыс жүреді

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Қатысушы мұғалімдер пікірі

Осыған ұқсас жазбалар:

ТехнологияШи тоқу өнері

Күнтізбелік жоспарТехнология – 6 сынып, күнтізбелік, аптасына – 1 сағат (қыздарға)

ТехнологияСабақтың тақырыбы: Ілмек бізбен іліп тоқу

Күнтізбелік жоспарТехнология 7 сынып, аптасына – 1 сағат, күнтізбелік, (қыздарға)

Күнтізбелік жоспарТехнология - 5 сынып, күнтізбелік, аптасына – 1 сағат, (қыздарға)

Сабақ жоспарлары сайты,      www.jospar.kz - 1119691

Пікірлер (0)

Пікір жазылған жоқ, алғашқы болыңыз!

Сайт редакциясының

Электронды почтасы:

bioustaz@mail.ru

Блогтағы жазбалар