Ашық, жабық бутербродтарды дайындау

10 қаңтар 2015 - Гульнар наванова

Күні:1.10.2014

5 «В» сынып

Тақырыбы

Ашық, жабық бутербродтарды дайындау

Сілтеме

Жоспар.Технология оқулығы

Жалпы мақсаты

Ашық, жабық бутерброд түрлерінен мағлұмат беру.

Бутерброд жасалу жолдарын үйрету.

Бірлесе жұмыс жасауға тәрбиелеу

Күтілетін нәтиже

Бутерброд түрлерін білетін болады.

Бутербродтарды өздері дайындауды үйренеді.

Бірлескен түрде жұмыс жасайды.

Негізгі идея

Бутерброд түрлерін жасау,үйрену.

Пәнаралық байланыс

Биология, геометрия, математика

Көрнекілік

Оқулық, интерактивті тақта, стикер, маркер т.б.

Тапсырмалар

Жеке жұмыс «аяқталмаған тезис»

Тапсырмалар

Жеке, жұппен, топпен «Мағынаны ашу»

Тапсырмалар

Жеке жұмыс«Сарамандық жұмыс»

Сабақ бойынша мұғалімніңжазбалары:(мұғалім және оқушынемен айналысады)

І.Ұйымдастыру (3мин)

    Сынып оқушыларынажағымды ахуал туғызу.

    Мұғалім оқушыларға бір-біріне жаксы тілек айтқызады: Мысалы «Бүгінгі мен саған сәттілік тілеймін, бес ал, жақсы жауап бер т.б.»

    ІІ. Топқа бөлу.Қағаз қиындылары арқылы тоқа бөлу. (2мин)

    І- топқа (нан)

ІІ- топқа (шұжық)

ІІІ-топқа (салат)

ІІІ.Жеке жұмыс. «Аяқталмаған тезис» 5-минут

Сабақтың тақырыбын ашу мақсатында.

    1.Құрамында нан, шұжық, майонез,қызанақ салынған тағамды… дейміз.

    2.Бутербродтың нанынөткір… кесеміз?

    3.Оны жеке тағам ретінде… аспен береміз?

    4… нанды салқын жерде ұстаса, тез кебірсейді, тез кесіледі.

    5.Бутербродты шикі… – қызанақ,қияр, шалғам, жас аскөк балдыр қосып әзірлейді.

    6.Шұжықты пайдаланар алдында… аршып тастайды.

Бутерборд жасап көрдіңіз бе? Тсс Бар білімді шығару үшін

IV. «Мағынаны ашу»

Оқушыларға жаңа сабақты меңгеру мақсатында тапсырмалар беру.Бір мезгілде 3 жұмыс беремін.(жеке, жұппен, топтық)

1-топқа«Мюнстенбергтің» әдісі арқылы жеткіншектердің зейінін бағалау

Әріптер арасында сөздер жасырынған. Оқушының міндеті мүмкіндігінше жылдам сол сөздерді табу. Жұмыс уақыты 7-минут

Дфыуенанмпнкапышақлдждлорпафывапртақтайшаывпрокесуывапро

мрэждлтмайафывааскөкывапывашұжықвапролірімшікывапрқиярукенг

чсмитгқызанақдлорпавшалғамгнецйфпывапролсалатжапырағықтеваш

абкөкөністеравыинедыпеывчсмибтураушыцукенготілімдеплджэждмиукчсмжұмыртқаынывфывапрмайонезклнгшлръбалықукенережпетрушкая

чсмимтұздалғанқцукенрпывапрооашықхзщшқызылшафыварокартопыждлоразық-түліккванаызығыролджхзщдөңгелектепафывкааепсәбізчапро

фыбжұқалапюларцузщқағабалдыркөкпмсызпаштетенлдгываппроклдорпқкалориялықыштьбюмсчкащықукенгорпабжабықауйцукаегдастарханаэ

2-топқаЖұптық жұмыс (7-минут)

Семантикалық карта

р/с

Мысалдар

Құралдар

Талаптар

«+» «-»

1

Бутерброд дайындау үшін мынадай құралдар керек: пышақ, нан, тақтай,өткір кесетін ара.




2

Жаңа нанды бірнеше сағат салқын жерде ұстаса, ол тез кебірсейді де, жақсы кесіледі.




3

Кескіш құралдардың қауіпсіздік ережесін есте сақтау




4

Бутербродтың дәмі мен түсінің сәйкес келуі




5

Нан кесуге арналған пышақ




6

Азық-түліктерді жыл мезгіліне сәйкес таңдап алу.




7

Жұмыртқаны пышақпен ірілеу етіп немесе арнайы кескішпен турайды.




8

Шұжықты пайдаланар алдында сыртын алып тастайды




9

Бір бутербродқа ет өнімдері мен балықты, ет пен балық уылдырығын салуға болмайды.




10

Орама бутербродты ақ және қара батоннан дайындау керек.




3-топқаТоппен жұмыс «Портрет» әдісін қолдана отырып, бутерброд жасау барысындағы пайдаланатын құрал-жабдықтардың суретін салады. (қолдану, пайдалану,қасиеті, т.с.с.)7-минут

Мысалы: пышақтың суреті, пайдалану жолдарынан,құрылысы, ережелері, турау жолдары,қауіпсіздігі ашып жазу, санитарлық-гигиеналық талаптар т.б.

(3 топтың жұмыстары сағат тілімен алмасып,2жұлдыз,1тілек арқылы бағаланады.)

VІ. Топпен жұмыс.«Кластер» стратегиясы бойынша ой қозғау.(5 мин)Шарты: Таратпаға жазылған «Бутерброд түрлері» сөзінің айналасына оқушы түрлері сөзін естігенде не түсінетіндігін жазады. (Оқушылар таратпаға өз ойларынан бутербродтың не екендігін, оның жасалу жолдарын жазады.

(Тапсырманыжұлдызшалар арқылы// бағалау )

VІІ. Жеке жұмыс. Сарамандық тапсырмалар. Сынып оқушылары өздері ұйлен алын келген көкөністер, бутербродқа керек заттарды шығарып,қолдарын мұқият жуып,қауіпсіздікті сақтай отырып өздері бутерброд жасайды. ( тапсырманы орындау уақыты 20-мин.) Жұмыс соңында оқушылар шығу парағын толтырады.

Шығу парағы

Мен үйренген үш нәрсе

Менде білетін үш көкөністің қасиеті

Бүгін жасап үйренген бутербродымды кіммен бөлісемін.

1




2



3



Сабақтан соң орындарын жинастыру, құралдарын орындарына қою.

Үйге тапсырма беру. Бағалау.

Кейінгі тапсырмалар

Бутерброд түрлері

Кейінгі оқу

Бутербродтар


Осыған ұқсас жазбалар:

Қазақ әдебиетіМұқағалиға арналған ашық тәрбие сағаты

Сабақ жоспарлары сайты,      www.jospar.kz - 1150772

Пікірлер (0)

Пікір жазылған жоқ, алғашқы болыңыз!

Сайт редакциясының

Электронды почтасы:

bioustaz@mail.ru

Блогтағы жазбалар